Turism

Centrul Național de informare și promovare turistică, potențialul turistic al depresiunii Beiușului

CNIPT

Din depresiunea Beiușului, municipiul Beiuș este cel mai mare oras străbatut de Crișul Negru. Beiușul este unul din cele mai vechi orașe ale județului. Este situat în sud-estul județului Bihor la 62 km de Oradea, la poalele Munților Apuseni în Crișana.Beiușul se află pe unul din principalele culoare de circulație rutieră și de dezvoltare la nivel județean, fiind străbătut de DN 76 care face parte din E 79.

Date de contact

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Beiuș se adreseaza turiştilor români şi străini, cu precădere vizitatori ai municipiului Beiuș şi ai judeţului, dar şi rezidenţilor străini de pe teritoriul României, în vederea valorificarii patrimoniului natural, istoric şi cultural al judeţului Bihor în particular şi al României.

Contact

Adresă: Calea Bihorului, Nr.28, Beiuș, județ Bihor
Telefon: +40 359 455 606
Persoană de contact: Roxana Hasan – +40 765 422 345
Site: www.turismbeius.ro
E-mail: info@turismbeius.ro
Orar: Luni-Vineri: 10:00-18:00

Nivelul actual de valorificare din punct de vedere turistic

Nivelul actual de valorificare din punct de vedere turistic este moderat datorită regresului constatat în ultimele trei decenii, la nivel național, ceea ce se repercutează inevitabil la nivel local.

Stațiunile  și obiectivele turistice din zona limitrofă ( Stâna de Vale, Platoul carstic Padiș, zona Vârtop-Arieșeni, Peștera Urșilor Chișcău, etc), precum și bogăția de apă geotermală pusă recent în exploatare intensivă, pot constitui un nou debut în dezvoltarea unui turism integrat, atât balnear, cât și climateric-montan, precum și de agrement . Acestea, cumulat,  vor determina o relansare economică foarte necesară municipiului și zonei întregi.

Dezvoltarea continuă a municipiului, îmbunătățirea infrastructurii de transport și crearea unor conexiuni rapide pot asigura Beiușului locul de „placă turnantă” pentru turismul din Munții Apuseni și a zonei denumită generic „Țara Beiușului”, loc de tradiții, istorie și cultură națională multiseculară.

Comunitate

Află mai multe informații