Sport

CS BIHORUL BEIUȘ, complex stadion, terenuri de sport

CS BIHORUL BEIUȘ

Clubul Sportiv Bihorul Beiuș a fost înființat la 7 iulie 1921 sub numele de Aurora Beiuș de un grup de tineri jucători conduși de profesorul Ioan Bușiția. A fost considerat cel mai reprezentativ club al Depresiunii Beiuș și al orașului Beiuș .

Echipa a evoluat în cea mai mare parte a existenței sale în Liga a IV-a – Județul Bihor , cu prima apariție în fotbalul național în sezonul 1978–79 al Diviziei C, terminând pe locul 5 în seria a IX-a. [2] Acest prim sezon a fost urmat de alte 4 sezoane pentru echipa din Divizia C : 1979–80, 1980–81, 1981–82 și 1982–83, dar cu clasamente mai slabe. La sfârșitul sezonului 1982–83, echipa a retrogradat înapoi în Liga IV .

Beiușenii au revenit în Divizia C în 1985 sub numele de Gloria Beiuș și au rămas la acest nivel până în 1990, dar fără performanțe notabile. La jumătatea sezonului 1989–90 clubul a fost lichidat, dar a fost reînființat în 1996 ca CF Bihorul Beiuș la inițiativa unui grup de 14 persoane, printre care și primarul Beiușului din acea perioadă, Octavian Codreanu.

Clubul a fost promovat înapoi la Diviza C în 2004 după 14 ani de absență, de data aceasta sub numele de Bihorul Beiuș . Echipa a fost o prezență constantă la acest nivel, iar la sfârșitul Ligii III 2008–09 clubul și-a arătat cea mai bună performanță, ajungând pe locul 5 la debutul său în Liga III . Apoi la finalul sezonului 2011–12 de Liga a III- a Bihorul Beiuș a terminat pe locul 3 obținând cea mai bună performanță din istoria clubului. Din cauza lipsei de fonduri solide în aceeași vară, echipa a ales să se retragă din Liga III și să se alăture Liga IV .
După retragere, clubul a fost reorganizat la nivel de conducere și a început să pună mai mult accent pe creșterea tinerilor. La sfârșitul sezonului 2014–15 echipa a fost încoronată vicecampioană a României la nivelul U–21 pentru echipele aparținând fotbalului amator. Tot la sfârșitul sezonului 2016–17 lotul de seniori a terminat pe locul 2, iar lotul U–21 a fost încoronat campioana județului Bihor pentru al treilea an consecutiv.

Rivalități

Bihorul Beiuș a avut de-a lungul timpului mai multe rivalități, mai ales cu echipe din Depresiunea Beiușului . Principalii rivali au fost cele două echipe principale din Ștei , un mic oraș industrial, Minerul Ștei și Oțelul Ștei, ambele prezențe comune în Liga III și Liga IV . După căderea industriei miniere și siderurgice ambele echipe au fost dizolvate și s-a format o nouă echipă, CSO Ștei, care este acum principalul rival al Bihorului Beiuș.

Declarație de avere și interese director CS BIHORUL BEIUȘ

Complex stadion ”Stadionul Francisc Matei”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae laoreet purus, vel fermentum nulla. Phasellus sit amet tortor nisi. In in sagittis nisi. Sed augue lacus, tempus in orci in, tristique tristique odio. Ut ipsum mi, semper posuere imperdiet ac, vulputate ut ex. Vivamus fermentum, sem et finibus pretium, mauris ex pellentesque nulla, a euismod enim sem a libero. Suspendisse potenti. Suspendisse consequat mi sed nisl mollis posuere.

Nulla ultrices massa id libero bibendum fermentum. Phasellus in aliquet sapien, in aliquet tellus. Sed ipsum erat, viverra ac suscipit eget, tempus eu lectus. Suspendisse vehicula purus pellentesque velit hendrerit facilisis quis nec dui. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Terenuri de sport

Baza sportiva Beiuș

Locația

Vasile Lucaiu, nr.14

Comunitate

Află mai multe informații