Centrul – Cresa din municipiul Beius functioneaza cu program de lucru zilnic, de luni până vineri în intervalul orar 6:00 – 18:00, avand o capacitate de 25 de locuri.Personalul angajat specializat va asigura supravegherea, ingrijirea, educatia si nutritia copiilor.Cresa dispune de spatii amenajate intr-o maniera primitoare, asigurand un climat familial.Activitatile educative se desfasoara in sala de grupa, odihnei si somnului de dupa – masa fiindu-le dedicate sala de somn, iar nutritia copiilor se realizeaza in sala de mese dotata cu mobilier specific varstei.Hrana copiilor este preparata in bucataria proprie, meniul si cantitatile fiind avizate de catre asistenta institutiei.
Educație
Unități de învățământ
Creșa
Unde ne găsiți?
Centrul – Cresa Beius, instituţie publica, situata pe strada Romana, nr.4 A, in incinta Gradinitei cu Program Prelungit nr.1, se afla în subordinea Consiliului Local al municipiului Beius, in calitate de finantator, si oferă servicii cu caracter social, medical şi educaţional pentru creşterea, îngrijirea şi educarea timpurie a copiilor de vârsta antepreşcolară.
Contact
Colegiul Național Samuil Vulcan
În urmă cu 180 de ani, la poalele Munţilor Apuseni, în „Ţara Beiuşului”, la Beiuş, episcopul greco-catolic Samuil Vulcan întemeia, la 6 octombrie 1828, o puternică cetate de cultură românească, care, de-a lungul anilor, a dovedit rosturile sale istorice.Scopul înfiinţării acestui gimnaziu este exprimat atât în actul de formare, dat la Oradea Mare, cât şi în inscripţia de pe frontispiciul liceului: „Educationi Juventutis Huius Provinciae” – pentru educarea tineretului acestei provincii. În actul de fondare, gimnaziul de la Beiuş era gimnaziu de patru clase, iar la 6 februarie 1935 este completat la şase clase (gimnasium maius). În anii şcolari 1851/52 – clasa a VII-a, 1852/53 – clasa a VIII-a, iar în vara lui 1853 este organizat primul examen de Bacalaureat la gimnaziul din Beiuş. În perioada 1828 – 1851, limba de predare era limba latină. În 1851 s-a introdus limba română ca limbă de predare, iar în 1854, regimul habsburgic a impus ca majoritatea obiectelor de învăţământ să fie predate în limba germană, aceasta devenind în 1860 obligatorie pentru toate obiectele. În 1875, regimul dualist austro-ungar a impus obligatoriu limba maghiară pentru obiectele istorie şi geografie.La 23 noiembrie 1918, episcopul Demetrie Radu a decretat reintroducerea definitivă a limbii române ca limbă de predare. Rolul acestui liceu de-a lungul anilor a fost reliefat de mari istorici ai neamului sau profesori ai şcolii:„Şcoalei care în marele întuneric a ridicat întâia luminiţă a culturii naţionale, spor şi noroc în România întregită”
Nicolae Iorga – telegrama trimisă liceului cu ocazia aniversării centenarului „În trecut, acest liceu a fost cetate de rezistenţă naţională, cuib de suflet românesc, unde trebuia să ni se adăpostească nădejdea zilei de mâine, ameninţată nu o dată până la moarte.” Gheorghe Bota – fost profesor al liceului Liceul de la Beiuş este prima unitate şcolară din învăţământul preuniversitar care a dat ţării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta şi Dragoş Lazăr. Şcoala noastră a fost prima unitate de învăţământ din judeţul Bihor care a primit titlul de Colegiu Naţional (1 martie 1998).

Unde ne găsiți?
Află mai multe informații.
Contact
Adresa: strada Piața Samuil Vulcan, nr. 18, județ Bihor, 415200 Beiuș
Telefon: +40 259 322 050
Email: cnsvbeius@yahoo.com
Colegiul Tehnic Ioan Ciordaș
Institutia are o vechime mai mare de un secol, fiind infiintat ca si scoala de ucenici in 1885/86. In anul scolar 1889/90, scoala avea 34 de elevi care invatau urmatoarele meserii: zidar, pantofar, cizmar, cojocar, croitor, fierar, brutar, tinichigiu, macelar, strungar, comerciant, rotar, legator de carti si lacatus.Din anul scolar 1974/75, scoala asimuleaza si cursul liceal, devenind Liceu Industrial ,largind structura profilurilor , pentru o mai buna integrare in viata sociala. Incepand cu 1990, scoala s-a diversificat profilurile, prin introducerea specializarilor: economic, arte plastice, informatica., totodata a fost integrat si invatamantul gimnazial cu profil de arte plastice. Titulatura a fost schimbata in Grup scolar industrial, iar in prezent Colegiu Tehnic, denumirea actuala fiind data conform Ordinului 4865/2006 al Ministerului Educatiei si Cercetarii.Este singura scoala din oras care pregateste forta de munca calificata in domeniul meseriilor solicitate de agentii economici, in 23 de sali de clasa, 14 cabinete, 10 laboratoare, 13 ateliere, biblioteca cu peste 20.000 de volume, sala de gimnastica si teren de sport amenajat cu gazon sintetic. Dotarile multimedia sunt moderne, cu acces la internet.

Unde ne găsiți?
Află mai multe informații.
Contact
Adresa: strada Ioan Ciordaș, nr. 5, Beiuș, județ Bihor
Telefon: +40 359 800475; +40 259 322 062; +40 359 800 476
E-mail: lciordas@yahoo.com
Școala Gimnazială Nicolae Popoviciu
Ne bucuram ca sunteți interesați de școala noastră, în demersul de a alege o soluție educativă optimă pentru copilul dumneavoastră. Școala Gimnazială ”Nicolae Popoviciu” vă așteaptă cu o ofertă educațională de excepție, diversificată și îmbogățită pe parcursul fiecărui an școlar.
Într-un peisaj educațional deseori confuz și asaltat de probleme dintre cele mai diverse, școala noastră vine cu dorința de a promova un demers educațional de calitate care să asigure atingerea standardelor de învățare și promovare a valorilor, într-un climat de siguranță fizica și psihică.
La noi la școală, copilul dumneavoastră are toate condițiile să învețe temeinic și să-și dezvolte abilități și atitudini ce îi vor permite să se desăvârșească cu succes, ca adult, într-o societate democratică. O gama largă de activități extrașcolare si extracurriculare vor valorifica și dezvolta talentele și interesele specifice copilului dumneavoastră și vor contribui esențial la formarea lui ca personalitate echilibrată și armonioasă, capabilă să trăiască într-o lume modernă și polivalentă.
Vă așteptăm să începem împreună o colaborare pe termen lung, în beneficiul copilului dumneavoastră!

Unde ne găsiți?
Află mai multe informații.
Contact
Liceul Vocaţional Pedagogic Nicolae Bolcaş
Puține așezări de talia Beiușului se pot mândri cu un număr de 12 academicieni și miile de intelectuali care și-au făcut ucenicia în așezămintele sale școlare de grad secundar, ridicate încă de la începutul veacului al XIX-lea. Mare parte din absolvenții formați aici au devenit nume cunoscute în cultura română, s-au afirmat în plan științific, economic și politic, au predat în marile universități din țară și străinătate.
Reformele ultimilor ani a vizat și învățământul pedagogic. Începând cu anul școlar 1999-2000 liceele pedagogice și-au încetat menirea, activitatea de pregătire a personalului didactic și pentru învățământ preșcolar și primar trecea în seama universităților, clasele de profil mergând în lichidare, iar noile clase vocaționale s-au format după un nou plan de învățământ.
Din acest an școlar Normala Beiușeană își reîmplinește menirea. A fost aprobată o clasă care să pregătească viitoarele educatoare.
Acest lăcaș de cultură supus de-a lungul timpului unor unde seismice a supraviețuit datorită slujitorilor școlii, dascălii. Misionari de vocație, ei au continuat, indiferent de situație și specializările aprobate să-și facă datoria, preocupându-se de buna pregătire a elevilor, de menținerea unei atmosfere academice, sobre, în care pe primul plan au fost puse valorile științei, credinței și moralei creștine.

Unde ne găsiți?
Află mai multe informații.